Over Lieven Cooiman

Lieven Cooiman

www.lievenmuziekproductie.nl

Foto: Wouter Jansen

Ik ben oprichter en eigenaar van Fermate Uitvaartmuziek. In 2008 zong ik voor het eerst tijdens een uitvaartplechtigheid. Het was bij de uitvaart van mijn opa. Na afloop kreeg ik veel lovende reacties. De live muziek bleek van grote meerwaarde voor de aanwezige nabestaanden. Het inspireerde me tot het oprichten van Fermate een jaar later. Wat begon als een koor met conservatoriumstudenten, is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel impresariaat, gespecialiseerd in uitvaartmuziek.

Tijdens een uitvaart zijn de nabestaanden meer dan ooit vatbaar voor de schoonheid van muziek. De muziek leeft, beweegt en ademt. Dit in sterk contrast met de dood. Op zo’n moment toont muziek zich in haar volle kracht: het biedt troost zoals woorden dat onmogelijk kunnen doen. De aanwezigheid en grote betrokkenheid van de musici wordt als zeer troostrijk ervaren en geeft houvast en structuur aan de uitvaartplechtigheid.

Door mijn werkzaamheden als producent en zakelijk leider voor diverse top-ensembles en concertzalen in Nederland, beschik ik over een breed netwerk.

Ik kom graag naar u toe om de mogelijkheden toe te lichten. Neemt u vrijblijvend contact op

Lieven Cooiman